Telefoons met flexibel OLED scherm vanaf eind 2013 verkrijgbaar


 

Volgens LG Electronics zal hun mobiele apparaat met flexibel OLED-display dit jaar worden gelanceerd

In de jaren negentig van de vorige eeuw waren draagbare computers en mobiele telefoons een soort exotisch speelgoed dat vaker in Hollywood films was te zien dan op straat. Het was de tijd van beroemde sissende 56K-modem, en een pieper die een statussymbool was voor de gelukkigen die het had. En brieven werden handgeschreven.

We kunenn zeggen dat de tijd voor de elektronische revolutie anders was – als je nostalgisch bent zou je waarschijnlijk ‘zorgeloos’ zeggen. Hoewel al deze apparaten zagen er op het eerste gezicht als science fiction uit, zien we nu de sterke technologische vooruitgang en zijn effecten. Ondertussen was er ook een “dot-com” ontwikkeling en een snelle expansie van het Internet wereldwijd. Zoals het wereldwijde netwerk steeds meer uitgebreid wordt, volgen ook de producenten van elektronische en mobiele apparatuur de trend van globalisering.

En wat mobiele telefoons betreft, zijn ze al uitgegroeid tot een betaalbare gadgets die iedereen heeft. Gartner Research Center heeft onlangs aangekondigd dat de verkoop van smartphones bleef stijgen in het tweede kwartaal van 2013, en voor het eerst in de geschiedenis van ‘slimme’ telefoons maken ze meer dan de helft van het totale aantal verkochte mobiele telefoons. Vandaag bezit één op de zeven mensen een smartphone en de wereldwijde smartphone markt zal verdubbelen tijdens 2015, dankzij opkomende markten zoals Afrika, China en India.

Flexibel display van LG

Als een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van elektronica, heeft LG Electronics besloten om een enorme stap voorwaarts te maken, als het over smartphones gaat.

LG heeft aangekondigd dat het bedrijf dit jaar zal lanceren het eerste mobiele apparaat met een flexibel OLED-display. Dankzij een innovatief team van professionals en technici, is LG bezig met de ontwikkeling en verbetering van flexibele schermen die permanent zal veranderen de manier waarop we gebruik maken van mobiele telefoons.

LG flexibel beeldscherm

Dankzij flexibele OLED-schermen, zullen gebruikers niet bang zijn om de telefoon te laten vallen op een harde vloer, terwijl het dragen van het apparaat in je broekzak makkelijker zal zijn in de nabije toekomst. Op deze manier, dankzij de geavanceerde technologie, wordt de science fiction werkelijkheid.

Van de eerste draagbare elektronische apparaten naar smartphones en mobiel internet, is er een nieuwe wereld van mogelijkheden gecreëerd, met geavanceerde apparatuur en nieuwe technologie, nieuwe mogelijkheden voor interactie, delen van de laatste informatie en inspiratie om iets geheel nieuw, spannend en nuttig te maken.