Moto G vs Moto X: Belangrijkste verschillen


 

De Moto G smartphone is ontworpen om een premium ervaring voor iedereen te bieden. Moto G is een apparaat met goede specs voor een zeer lage prijs. En kan natuurlijk met andere apparaten concurreren, waaronder met de Moto X.

Wat zijn de belangrijskte verschillen tussen de twee Motorola smartphones?

Motorola Moto G vs Moto X

1. Prijs

Het vergelijken van deze twee gelijkaardige apparaten kan moeilijk zijn maar belangrijkste en grootste verschil is de prijs. De Moto G is een hoge kwaliteit smartphone die verkrijgbaar is voor slechts $179 in de VS, zonder abonnement. De Moto X kost $199 met een nieuw 2 jarig contract, en tot zelfs $ 529 zonder abonnement. Dat is een groot verschil voor een smartphone.

2. Specs

Er is een aantal belangrijke verschillen tussen de Moto X en Moto G. De Moto X is een high-end toestel, maar de G is ook niet al te slecht. Motorola Moto X heeft een 4,7-inch 720p HD-scherm en wordt aangedreven door een nieuwe X8 Mobile Computing System en een 1,7 GHz dual-core Snapdragon processor met 2 GB RAM geheugen. Daarnaast kan je ook genieten van 16 GB intern geheugen en een 10 megapixel “clearpixel” camera aan de achterkant, samen met een 2200 mAh batterij die 24 uur van batterijduur biedt.

De Moto G aan de andere kant komt eigenlijk met een kleiner, meer helder 4,5-inch 720p HD-scherm en een 1,2 GHz quad-core processor met 1 GB RAM geheugen. De Snapdragon 400 Qualcomm processor is niet dezelfde als de X8 systeem van de Moto X, maar gebruikers beweren dat het uitstekende prestaties biedt. Daarnaast zijn er ook Android 4.4 KitKat, 8 of 16 GB intern geheugen, 2070 mAh batterij maar slechts een 5 megapixel camera aan de achterkant.

3. 4G LTE

Het enige grote functie die de Moto G niet heeft is 4G LTE ondersteuning die snellere snelheden biedt voor smartphones en tablets. Maar aan de andere kant is de G gericht op opkomende markten, en velen ondersteunen niet 4G LTE netwerk.

Beide toestellen kun je personaliseren met een breed scala aan kleurrijke en afneembare backcovers. De Moto X is een geweldige smartphone maar de Moto G is zeker de beste optie voor de budget-bewuste gebruikers.