LG Optimus G smartphone


 

Er wordt veel gepraat over LG Optimus G – een LTE-smartphone die de best mogelijke prestaties, scherm, design, batterij en gebruikerservaring zal leveren.

Er is geen twijfel dat de LG Optimus G een van de top telefoons zal zijn. Dus wat is de Optimus G? Het is een nieuwe smartphone met een innovatieve en intuïtieve gebruikersinterface en innovatieve hardware. Het is een quad-core telefoon (Snapdragon S4 Pro processor) met 1,5 GHz. Het scherm is 4,7″ groot en biedt een resolutie van 1280 x 768 pixels. Er is ook 2 GB RAM en 32 GB ingebouwde opslag.

Beter dan concurrenten

Optimus G is smaller en dunner dan zijn directe concurrenten zoals HTC One X en Samsung Galaxy S3, maar het is niet alles. LG heeft ervoor gekozen om exclusieve materialen te bieden – de achterkant is gemaakt van glas en dit betekent natuurlijk dat Optimus G iets zwaarder is dan de genoemde concurrenten. Achterkant ontwerp betekent dat se manier waarop het oppervlak licht reflecteert anders is – de kleur verandert maakt als je de telefoon kantelt. LG noemt dit “Crystal Reflection Back”. De achterkant is ook uitgerust met een camera van 13 megapixels (camera aan de voorkant is 1,3 megapixels). LG Optimus G heeft een batterij van 2100 mAh, wat logisch is gezien het feit dat de telefoon zowel NFC als LTE is uitgerust.

Nieuwe LG Optimus G smartphone wordt binnenkort in Europa introduceerd

LG Optimus G smartphone

Niet multitasking, maar cross-tasking

LG Optimus G wordt geleverd met Android 4.0 en tot nu toe weten we niet of er een upgrade naar 4,1 beschikbaar zal zijn. De interface is LG gemodificeerd (Optimus UI) en de fabrikant zegt dat het niet alleen multitasking biedt – maar “cross-tasking ‘. Terwijl met multi-tasking verschillende applicaties tegelijk draaien, betekent cross-tasking dat gebruikers kunnen apps tegelijkertijd gebruiken en tegelijkertijd meerdere taken op het scherm uitvoeren. Bijvoorbeeld kan je de mobiele telefoon aansluiten op de TV en daarmee twee verschillende video’s bekijken tegelijk.

Innovatieve functies op LG Optimus G

QSlide: Deze optie toont de echte voordelen van cross-tasking. Gebruiker kan tegelijkertijd twee programma’s of functies op het scherm gebruiken met transparante lagen. Bijvoorbeeld, verzenden van een SMS-bericht tijdens het kijken naar een video of verzenden van een e-mail tijdens het kijken naar een kaart.

Live Zooming: Met Live Zooming kan de gebruiker in-en uitzoomen, zelfs wanneer de video wordt afgespeeld. Zo kun je inzoomen op een verkeersbord in het filmpje die je bekijkt, om de locatie te identificeren.

Dual Screen Dual Play: Dit smartphone scherm kan je spiegelen op de TV of verschillende inhoud op je TV-scherm tonen, zoals een PowerPoint-presentatie. Bijvoorbeeld wordt een presentatie weergegeven op een TV terwijl Optimus G toont notities.

Icon Personalizer: Met deze functie kan de gebruiker iconen aanpassen door het wijzigen van hun grootte en foto’s toe te voegen, zodat de meest gebruikte apps meer zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk zijn.

Nieuwe telefoon in Optimus serie - LG Optimus G

Nieuwe LG smartphone – Optimus G

* De LG Optimus G werd gelanceerd in Korea in september 2012, gevolgd door Japan en andere markten in oktober. In Europa zal de telefoon eerste kwartaal 2013 beschikbaar zijn. Specificaties voor de Europese versie zijn nog te worden aangekondigd.

Tot deze telefoon beschikbaar is, bekijk de accessoires voor populaire concurrenten van deze telefoon: HTC One X accessoires, iPhone 5 accessoires of Galaxy S3 accessoires. Bekijk ook andere LG accessoires voor alle LG modellen.