Je eigen reiskit – Top 3 gratis iPad reisapps


 

Apps kunnen echt een verschil maken bij het reizen in een vreemd land

Bij het reizen in het buitenland, kunnen sommige apps helpen om de ervaring te verbeteren. Als je enkele belangrijke apps installeert op je iPad, kun je meer genieten van je vakantie. Profiteer dus van de voordelen van deze handige reisapps:

1) XE currency (gratis)

xe currency voor ipad

Open de app en je ziet een lijst met verschillende valuta (deze kun je ook toevoegen aan de lijst). Tik op de valuta van je vakantieland. Voer een bedrag in en nu kan je de waarde zien in verschillende valuta, waaronder euro.

2) Google translate (gratis)

google translate

Gebruik de app om tekst te vertalen naar een andere taal (meer dan 60 talen beschikbaar en bij sommige kun je zelfs stembesturing gebruiken om de tekst in te voeren door te tikken op het microfoon icoontje aan de bovenkant. In een lawaaierige omgeving moet je toch de tekst typen).

3) Yelp (gratis)

yelp app voor ipad

Met Yelp vind je lokale restaurants, bedrijven, cafe’s, kroegen – waar je ook bent! Wanneer je opent de app, wordt je locatie meteen weergegeven. Tik op Search en voer de tekst in, bijv Restaurants. Op een lijkst tik je op een specifiek resultaat om meer info te krijgen: adres, telefoonnummer, contactpersoon, tips, beoordelingen en nog veel meer!