Google I/O 2014: Alle highlights op een rij


 

Google’s grootste ontwikkelaarsconferentie wordt gehouden in San Francisco en na veel geruchten en vooral lang wachten kun je hier checken belangrijk nieuws op een rij!

Google's ontwikkelaarsconferentie

Android Wear

android smartwatches
Nieuwe smartwatches die op Googles Android Wear OS draaien: LG G Watch en Samsung Gear Live. Beide modellen vereisen Android 4.3 of een nieuwe versie.

Nieuwe Andorid – De grootste systeemupdate tot nu toeGoogle presenteert Android L – de volgende versie van Andorid besturingssysteem dat wordt geleverd met Android Runtime (ART) – software die de prestaties aanzienlijk zal verbeteren. Ontwerp is ook veranderd, met het vernieuwde “Material Design” en meer gebruik van 3D-effecten en schaduwen.

Chromcast

Chromecast
In plaats van de nieuwe Chromcast kondigde Google een aantal updates aan voor je apparaat. De update maakt het mogelijk om de inhoud te projecteren op je TV.

Android Auto


Google zal concurreren met Apple CarPlay door de lancering van Android Auto, een nieuwe gebruikersinterface die gebruikers een hands-free Android ervaring biedt, met Google Now-achtige kaarten, navigatie en handsfree gebruik van je telefoon.

AndroidOne – een betaalbare Android telefoon

android one smartphone
Dual SIM, 4.5-inch scherm, uitbreidbaar intern geheugen… En dit alles voor minder dan 100 dollar.

Google Cardboard

3d cardboard
Google Cardboard is Google’s vreemde reactie op VR (Virtual Reality) technologie. Cardboard 3D bril kan je zelf maken en het toestel kan prima werken met de meeste nieuwe Android-telefoons (met Android 4.2 of hoger).