Google heeft een speciale tablet voor gebruik in Ebola behandelcentra


 

In behandelcentra voor ziekten zoals Ebola is alles vergrendeld en de artsen en wetenschappers die met de patiënten werken moeten speciale pakken dragen.

Het is moeilijk om te communiceren met mensen buiten het centrum. Een dergelijk centrum in Magburaka, Sierra Leone had een probleem, waar de artsen moesten schreeuwen informatie uit een stuk papier en dan het papier weggooien. Dit is wanneer Google creëerde een eenmalig toestel dat speciaal bedoeld is om in deze omgeving gebruikt te worden.

google tablet voor ebola behandelcentra

De tablet is ingekapseld in een behuizing van polycarbonaat, die kan worden overgoten met chloor, gedesinfecteerd en dan veilig weer gebruikt. Het had ook draadloze communicatie met een lokale server die met batterijen werkt. Op deze menier is de communicatie mogelijk tussen mensen binnen en buiten de risicovolle zone, ook op plaatsen waar er geen andere communicatie netwerk bestaat.

Er is niet veel bekend over dit apparaat en het werd gebouwd om te worden gebruikt in deze specifieke omstandigheden maar hopelijk kan Google beginnen met het produceren van meer van deze toestellen die kunnen worden gebruikt in soortgelijke risicovolle omgevingen.