Galaxy S6 batterij moeilijk te vervangen


 

De Galaxy S6 en S6 Edge hebben al een record aantal voorbestellingen en zowel verkopers als gebruikers zijn heel enthousiast over de nieuwste Samsung smartphones. De nieuwe Galaxy modellen hebben een dual-glass ontwerp waardoor de achterkant en de batterij niet zo makkelijk te vervangen zijn.

De procedure zelf is vrij moeilijk: de batterij is bevestigd aan wat eigenlijk het frontpaneel is. Je moet je eerst het glas verwijderen en dit wordt gedaan met veel warme lucht om de sterke lijm te verwijderen.

samsung s6 batterij

Het verwijderen van de cover is zeker een succes. Hierdoor wordt de accu mee rtoegankelijk maar helaas de batterij connector niet. Om het te bereiken, moet je eerst 13 schroeven verwijderen en vervolgens herhalen vrijwel dezelfde procedure aan de voorkant van de telefoon.

Al met al lijkt de goede oude tijd is voorbij, toen je de batterij in minder dan een minuut kon vervangen. Gelukkig zijn er ook extrene batterijen, powerbanks en battery cases die je kunt gebruiken om je Galaxy S6 volledig opgeladen te houden.