Beste gratis alternatieven voor Photoshop


 

Vind je Photoshop te duur? Hier de beste gratis alternatieven!

Adobe Photoshop is een software, die velen beschouwen als de beste tools voor het retoucheren en digitale beeldverwerking. Maar Photoshop kost veel geld. Hieronder presenteren we een aantal gratis oplossingen die kunnen voldoen aan de basisbehoeften van de digitale tekening en beeldverwerking 😉

Photoshop Express Editor

photoshop express editor

Online beschikbaar basis set van de beeldverwerking tools. Hiermee is het mogelijk om een foto te “snijden”, vergroten of verkleinen. Er zijn ook enkele effecten, Dodge, Burn, en Highlight tool – niet zo geavanceerd als Photoshop maar zeer handig in noodsituaties.

Sumopaint

sumo paint

Een van de beperkingen van de gratis versie is het gebrek aan filters, net als een beetje irritante advertenties. Echter, de tool biedt veel zelfs bij de basisuitvoering.

Pixlr Editor

pixlr editor

Kan ook worden gebruikt in je favoriete internet browser. De tool lijkt veel op Photoshop en naast hulpmiddelen voor de beeldverwerking krijg je ook Express en O-Matic waarmee het mogelijk is om verschillende filters en frames toe te voegen aan het beeld.

Paint.NET

Paint

Paint is een software bedoeld voor beginners en degenen die een gratis maar handig programma voor beeldverwerking nodig hebben. Het is beschikbaar voor Windows en ondersteunt verschillende effecten en tools die op veel manieren kunnen worden gebruikt. In eerste instantie is Paint ontworpen als een upgrade van Microsoft Paint geïntegreerd in Windows-besturingssystemen, maar is uitgegroeid tot iets veel krachtiger.

GNU Image Manipulation Program

GNU Image Manipulation Program

Deze tool staat bekend als GIMP – GNU Image Manipulation Program is een zeer krachtige tool (krachtiger dan alle andere alternatieven), die gratis beschikbaar is. De gebruikersinterface, in tegenstelling tot andere bovengenoemde applicaties, is niet vergelijkbaar met Photoshop en dus misschien niet zo handig voor nieuwe gebruikers maar is zeker de moeite waard om te wennen aan zijn design. Dit programma is beschikbaar voor Windows, OS X en Linux en er zijn een aantal instructievideo’s die je kunt gebruiken om GIMP op een juiste manier te gebruiken.