Apple: iPhone 5S en goedkopere 5C


 

Twee nieuwe iPhones gepresenteerd, beide toestellen draaien op de nieuwe iOS 7

Apple vervangt de beroemde iPhone 5 met het nieuwe verbeterde model – iPhone 5S, en een goedkopere versie – iPhone 5C. Beide telefoons zullen beschikbaar zijn vanaf 20 september.

iPhone 5S specs

De 5S is te koop in het goud, zwart en grijs. iPhone 5S is gemaakt van aluminium en heeft een 64-bit A7 chip – de eerste 64-bitsprocessor in een smartphone, twee keer zo snel als de vorige A6-processor, en iOS wordt ook voor deze chip ook bijgewerkt. De nieuwe Apple A7 processor wordt geleverd met een CoreMotion API, die bewegingen meet, en Nike heeft een nieuwe fitness-app ontwikkeld ontwikkeld voor de iPhone 5S – Nike + Move.

Apple iPhone 5S

De iPhone 5S biedt 10 uur gesprekstijd op 3G en 250 uur stand-by tijd, of 10 uur surfen op internet via LTE en 40 uur muziek afspelen. De iPhone 5S heeft ook een nieuwe camera die ook met een nieuwe 5-element lens komt met een f/2.2 diafragma ontworpen door Apple. De sensor is 15 procent groter dan de vorige versie, en iOS 7 wordt geleverd met een aantal nieuwe functies die gebruik maken van de camera. Er is ook een nieuwe flitser – True Tone: de camera neemt meerdere foto’s tegelijk op om de beste foto te kiezen.

iPhone 5S home knop

Een van de belangrijkste nieuwe functies is de vingerafdruk-scanner en een nieuwe Touch ID functie, waarmee je toestel zal ontgrendelen wanneer je de home knop met je vinger aanraakt.

iPhone 5C specs

De nieuwe Apple iPhone 5C is ontworpen om op de nieuwste iOS7 te draaien en wordt geleverd met een 4″ Retina display, volledige sRGB, breedbeeld video en de behuizing gemaakt van polycarbonaat waar de gehele achterkant en de zijkanten zijn gemaakt uit een enkele component.

Apple iPhone 5C

Apple iPhone 5C biedt ook LTE, een nieuwe camera-applicatie met live foto filters en 3 x video zoom. Er zijn ookBluetooth 4.0 ondersteuning en 802.11a/b/g/n / 2,4 GHz en 5 GHz-connectiviteit.

De nieuwe Apple iPhone 5C zal beschikbaar zijn in meerdere kleuren, waaronder blauw, roze, geel. En Apple biedt ook originele iPhone 5C hoesjes.

iOS 7 releasedate 18 September

De nieuwste versie van Apple iOS 7 komt met veel nieuwe functies en een nieuw design. Icoontjes op de iPhone en iPad zien er nu ook anders uit. iOS 7 komt ook met een bijgewerkte foto app, bijgewerkte multitasking, verbeterde Siri en nog veel meer.