4 Draagbare technische uitvindingen die (bijna) de wereld veranderd hadden


Waneer u “draagbare tech” hoort is uw eerste gedachte waarschijnlijk een smartwatch of Google Glass of een van de vele fitness banden. Dat is ook helemaal in orde – wij denken dat ook! Maar, draagbare technologie bestaat veel langer dan wij dachten. Het kan worden aangevoerd dat die ontstaan is met de uitvinding van brillen, wat in 1286 of – geloof het of niet – 729 jaren geleden was. Terwijl brillen een van de meest gebruikte hulpmiddelen of liever gezegd accessoires tegenwoordig zijn, er waren ook andere draagbare dingen in de laatste zeven eeuwen die gewoon niet gebleven zijn of misschien zijn ze alleen maar belangrijk omdat ze een inspiratie waren voor een toekomstige uitvinding. Om verder hier in te gaan, hier zijn een aantal min of meer grappige draagbare uitvindingen die bijna de wereld veranderd hadden (of hadden ze geen enkel invloed erop).

De abacus ring oftewel de werelds eerste pols computer

Qing dynastie-Ring

De abacus ring dateert van de 17e eeuw en was gebruikt vroeger, heel vroeger dan de eerste calculator horloges, het kan wel de eerste pols computer ooit zijn! De ring is ontworpen in de era van Qing dynastie en het had zeven staafjes met zeven kraaltjes op elk staafje. Oke, de ring kon niet op internet surfen, maar het beweert dat draagbare smart rings veel langer bestaan dan iemand oorspronkelijk zou denken.

Wie zegt dat hoge hoeden niet cool zijn?

Hoge hoeden

En de airco hoge hoed vanuit de 1800’s? Victorianen hadden heel veel uitvindingen die geen verschil hebben gemaakt in de wereld en deze ontstond puur om het zweten onder die hoge hoed te verminderen.

Een draagbare uitvinding voor kansen vergroten

Roulette board

De jaren zestig waren wild uit meerdere redenen – ook door het feit dat ze de geboorte van de computer hebben gezien die in een schoen kon passen en wiens doel was om roulette spelers te helpen. Hoe werkte het? De drager zou op het balletje passen, de schoen dienvolgens tikken en de vibraties voelen die hem zeggen op welk nummer het geld te zetten. Waarom. Gewoon. Niet.

Hallo? U spreekt met mijn voet

Schoen telefoon

Om de 1970’s en 1980’s horloges (heel handig) over te slaan en de eerste pols PC’s ook, gaan wij naar een van de gekkere uitvindingen: Sports Illustrated sportschoen telefoon. De sportschoen in kwestie was tegelijkertijd een schoen voor sporten en een bedrade telefoon, dus, weet je, was het zeker een must have.

Prikkelt een van die draagbare uitvindingen jouw fantasie en indien ja, welk precies zou jij graag willen hebben? (De sportschoen telefoon, toch? Het is zeker de sportschoen telefoon.)